ΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Μόλις τώρα :όχι από το ΔΣ του Ιάσμου στην πρόταση του Δημάρχου για δημοψήφισμα για την ΔΕΥΑΙ

Με 14 ψήφους κατά ,11 υπέρ και 1 παρών καταψηφίστηκε τελικά η πρόταση του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για προσφυγή του Δήμου σε δημοψήφισμα με θέμα την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιάσμου. Να σημειωθεί ότι η πρόταση για την ίδρυση είχε συζητηθεί προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε απορριφθεί με ψήφους 14 13.Έτσι ο Δήμαρχος αποφάσισε να προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. Αν εγκρίνονταν θα ήταν το πρώτο πανελλαδικά .

Στο σημερινό συμβούλιο η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Δήμαρχο να παρουσιάζει μία μελέτη για την αναγκαιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης και τις 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιτίθενται προτάσσοντας ως επιχείρημα των ανάγκη νοικοκυρέματος του Δήμου και του κινδύνου υπέρμετρης αύξησης του κόστους του νερού στην περίπτωση που δημιουργούνταν ΔΕΥΑΙ.

Ως «Ύβρη για τη δημοκρατία « χαρακτήρισε την πρόταση του Δημάρχου ο σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Σπορίκης ενώ ο Δήμαρχος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ανέφερε ότι  «η αντιπολίτευση του Δήμου Ιάσμου φοβήθηκε την λαϊκή ετυμηγορία»

Το θέμα λοιπόν της ΔΕΥΑΙ έκλεισε για την παρούσα θητεία του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου

Back to top button