
Με στόχο την προβολή της μακραίωνης γαστρονομικής παράδοσης και του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώθηκε χθες Παρασκευή 30 Μαΐου η δράση «Γεύση Ξάνθης – Taste Xanthi» από τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τοπικούς φορείς.



Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.
Το Taste Xanthi έλαβε χώρα στη Δημοτική Αγορά της πόλης και είχε στο επίκεντρό της τον καβουρμά, ένα παραδοσιακό προϊόν με βαθιές ρίζες στον τοπικό πολιτισμό ενώ αποτέλεσε τη βάση για τρία πιάτα του Θρακιώτη σεφ, Βαγγέλη Δρίσκα με τη σύμπραξη σπουδαστών μαγειρικής σχολής. Ετοιμαστηκαν 1.500 μερίδες που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, ενώ στον ίδιο χώρο λειτούργησε παράλληλα, και έκθεση προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καταστήσουν τη συγκεκριμένη δράση έναν δυναμικό ετήσιο θεσμό, που θα συμβάλλει τόσο στη συστηματική ανάδειξη στο ελληνικό και διεθνές κοινό του γαστρονομικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, όσο και στην ένταξή της στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών της χώρας.


Η κ Γκερέκου κατα την παραμονή της στην Ξάνθη, περιηγήθηκε και φωτογραφήθηκε σε πολλά σημεία της παλιάς πόλης προβάλλοντας τα και με τον τρόπο αυτό.
