ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Κομοτηνή: ξεκίνησαν τα έργα της ανάπλασης γύρω από την παλιά Νομική Σχολή (φωτό)

‘Ένα σημαντικό και κατά τη δημοτική αρχή “εμβληματικό” έργο αυτό της ανάπλασης της περιοχής πέριξ της παλιάς Νομικής Σχολής Κομοτηνής ξεκίνησε .Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης σχετικά :

“Ένα νέο εμβληματικό έργο ξεκίνησε! Το έργο της ανάπλασης της περιοχής γύρω από το Παλιό Γυμνάσιο Αρρένων. Με σταθερά και στοχευμένα βήματα αρχίσαμε και συνεχίζουμε την αναδιαμόρφωση του ευρύτερου χώρου του ιστορικού μας κέντρου! Η Κομοτηνή σύντομα θ’ αποκτήσει την ταυτότητα της ομορφιάς, της προσβασιμότητας και της ανάδειξης του ιστορικού της χαρακτήρα!”

Το έργο εκτελείται από την Κοινοπραξία ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ – ΚΑΖΑΝΤΣΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ έχει προϋπολογισμό 3 εκ ευρώ και χρόνο αποπεράτωσης τους 24 μήνες .

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει :

  • Αισθητική και λειτουργική ενοποίηση των δημόσιων χώρων της ευρύτερης περιοχής (Πάρκο Περιφέρειας/Παλαιό Ηρώο, ενδιάμεσος χώρος μεταξύ Παλιάς Νομικής και Παλιού Γυμνασίου Αρρένων).
  • Ανάπλαση και αξιοποίηση του Πάρκου Περιφέρειας/Παλαιού Ηρώου, με παρεμβάσεις στο πράσινο και με ανανέωση του φυτοτεχνικού και ηλεκτρολογικού/υδραυλικού εξοπλισμού του, καθώς και με δυνατότητα αξιοποίησής του για ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων από το Αρχαιολογικό Μουσείο.
  • Αναβάθμιση και βελτίωση των δρόμων που βρίσκονται πέριξ των κτιρίων της Παλιάς Νομικής και του Παλιού Γυμνασίου Αρρένων (βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της ασφάλειας των πολιτών επί των οδών Κοσμίου και Πρωταγόρα).
Back to top button