ΑυτοδιοίκησηΚοινωνίαΚορυφαία

Κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου και της Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκαν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής με τιςΚοινωνικές Υπηρεσίες του υποδέχτηκε χθες Δευτέρα και φιλοξένησε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου κατοίκους του Δήμου Ιάσμουαπό οικισμούς που εκκενώθηκαν. Το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών μαζί με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρούφρόντισαν τους ανθρώπους που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τουςπαρέχοντάς τους προσωρινή στέγη και τροφή. Επιπλέον, έγινε παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από τον Ερυθρό Σταυρό και από τη νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ. Επίσης, χρειάστηκε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ άτομο στο νοσοκομείο Κομοτηνής για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο Πολυλειτουργικό φιλοξενήθηκαν16 άτομα από τον Δήμο Ιάσμου και 9 από την Αλεξανδρούπολη που έφτασαν τα ξημερώματα στην Κομοτηνή. Επίσης, 27 άτομα από την Αλεξανδρούπολη κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της πόλης μετά από συντονισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τους ξενοδόχους.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους με συγγενικά τους πρόσωπα, με δική τους πρωτοβουλία. Μια ακόμη οικογένεια από την Αλεξανδρούπολη θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής παραμένει σε επιφυλακή, για όποιον δημότη της Ροδόπης ή του Έβρου έχει ανάγκη. Ο Δήμος Κομοτηνής μετά από επικοινωνία του με το ΚΕΘΕΑ παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε δημότες  γειτονικών δήμων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Back to top button