ΚορυφαίαΚοινωνίαΠολιτισμός

Η προσφορά των κατοίκων του Ροδίτη στο Αλβανικό Έπος -Ομιλία ιστορικού ενδιαφέροντος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Ροδίτη η εκδήλωση με θέμα:

«Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας Τιμούμε τους ήρωες του Ροδίτη» με ομιλήτρια την φιλόλογο μέλος του Συλλόγου Νίτσα Μαργαρίτου και συντονιστή τον Πρόεδρό του Γιώργο Κεπελή.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε πολύτιμο υλικό και μαρτυρίες για τη συμμετοχή των κατοίκων του Ροδίτη στο Αλβανικό Έπος αλλά και στην αντίσταση κατά των Βουλγάρων .

Σημαντική η συνεισφορά με το αρχειακό που είχε με επιμέλεια συλλέξει ο αείμνηστος Γιώργος Νεστοράκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος :

“Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι σημαντικές για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τιμή προς τους ήρωες του Χωριού μας.

Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για την κοινότητα αλλά και για το χωριό μας, να ενωθεί και να μάθει περισσότερα για την ιστορία του τόπου του.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ θερμότατα την κ. Νίτσα Μαργαρίτου για την συμβολή και τον ρόλο της στην διατήρηση και τη μετάδοση της ιστορίας του χωρίου μας, για την υπέροχη ολοκληρωμένη παρουσίαση των γεγονότων που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, μαθαίνοντας μας τους ήρωες του χωρίου μας.

Η γνώση της ιστορίας του τόπου μας και η τιμή προς τους ήρωες μας, είναι σημαντικές για την κοινότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της.

Ευχαριστούμε και σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας.

Τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε τους σκοπούς και τον ρόλο τους Συλλόγου μας.” καταλήγει .

Back to top button