ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα στη Ροδόπη -Τι πρέπει να ξέρουν αυτοί που θέλουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή πραγματοποιείται τελικά η αναβληθείσα λόγω των φονικών πλημμυρών της Θεσσαλίας καθολική διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Υποψήφιοι είναι η Έφη Αχτσιόγλοου, Στέφανος Κασσελάκης ,Ευκλείδης Τσακαλώτος ,Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παπάς.

Στη Ροδόπη θα λειτουργήσουν 6 εκλογικά κέντρα .Τα παρακάτω

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νομαρχία

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΠΗ Ίασμου

Σύλλογος Νέων – Μίσχος (Είσοδος Χωριού)

Σύλλογος Νέων – Πελεκητή (Πλατεία, δίπλα στο Τζαμί)

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Σύλλογος Γυναικών – Δημοτικό Κτίριο

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Συνεδριακό Κέντρο

Πέντε ερωταπαντήσεις για τη διαδικασία

  • Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

  • Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

  • Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

  • Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Back to top button