ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Δημοπρατήθηκε ο βιολογικός καθαρισμός του Αρσακείου-Έργο ύψους 900.000 ευρώ που ο Δήμος εξασφάλισε από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Στη δημοπρασία του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αρσακείου» ύψους περίπου 900.000 ευρώ προχώρησε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 21η Σεπτεμβρίου 2023 ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 25 του ίδιου μήνα.

Το έργο αφορά στην κατασκευή πλήρους εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αρσακείου.  Το  εσωτερικό δίκτυο θα συνδεθεί απευθείας με τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό Σαπών που διέρχεται μέσω του οικισμού σε επιλεγμένες θέσεις και οδηγεί απευθείας προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Σαπών.

Στο δίκτυο προβλέπονται επίσης συνολικά 315 ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων για το σύνολο των οικιών με ενεργά υδρόμετρα. Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων του οικισμού με την παράλληλη κατάργηση των βόθρων για την απευθείας συλλογή μέσω αποχετευτικού δικτύου και την μεταφορά τους προς την ΕΕΛ για την πλήρη επεξεργασία του που θα συμβάλλει στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και την προστασία του υπόγειου υδροφόρου, λόγω κατάργησης των βόθρων.

Χάρη στις αποτελεσματικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής η χρηματοδότηση του, ύψους περίπου 900.000  ευρώ, εξασφαλίστηκε μέσω του Άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού του Αρσακείου αποτελεί μέρος ενός τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας έργου, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού Σαπών-Αρσακείου, με συνολική χρηματοδότηση περίπου 4 εκατ. ευρώ το οποίο γίνεται πραγματικότητα και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στους κατοίκους.

  • Κατασκευάζεται το έργο επεξεργασίας λυμάτων για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών, προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά έργα και υποδομές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως δεξαμενές, κτίρια διοίκησης, κέντρο ελέγχου, αποθήκης κ.α.
  • Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση και αναμένεται το επόμενο διάστημα η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων» στις Σάπες το οποίο αφορά την κατασκευή 1.300 ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης και είναι ύψους 719.200 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί χάρη στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων στην περιοχή, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερή πορεία προς το μέλλον. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στη Μαρώνεια.

Back to top button